Вопросы врачу

  • Вопрос педиатру
    Анастасия Петрова

    Ребенок родился с весом 3070 ростом 51 см...Скинул 220 грамм,потом набрал до 2990... И вот снова скинул 40 грамм....

  • Вопрос педиатру
    Люба Волянська

    Доброго дня! Хочу запитати, про рвоту у немовлята 10 місяців? Дитинка активна, температури немає, але часто рве, особливо після їди, ніби закашлюється і починає рвати, коли їде в машині довго. В принципі, рвота почалась орієнтовно на 8місяці, думали, що через зубчики, чекали, що пройде, але не пройшло, до речі, не те щоб дитинка кожного дня рвала, бувають такі періоди, три дні може рвати, тиждень ні. Що можете порадити, підказати? Чи може це бути від зубиків, чи це симптоми якоїсь хвороби? Наперед, дякую!

  • Вопрос педиатру
    муха ирина

    Доброго дня!Допоможіть розібратися!Дитина 7 рокив кашляє зранку писля сну і перед сном,як засинае не кашляе!Лікарі кажуть нічого страшного,а я переживаю.Робили прик тест алергії не показало.останній аналіз все в нормі тільки паличкоядерні підвищені постійно протягом місяця 9 то7.Один лікар каже пропити антибіотик інший,що все в нормі.Підскажіть я в розгубленості:-(

    Смотреть ответ

    Для ідентифікації кашлю первинні обстеження включають в себе: загальний аналіз крові, С-реактивний білок кількісно, дослідження IgG до коклюшу, мікоплазми пневмонії і хламідії пневмонії, загального IgE.

    Дообстежте малюка за представленим планом і надайте результати на сайт, тільки не описово, а у вигляді аналізів. Ще потрібно зробити рентгенографію органів грудної клітини.

    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть
  • Вопрос педиатру
    ферима василилина

    чому вдитини коли позіхае або плаче дрижить підбородок дитині рік і 5 місяців

    Смотреть ответ

    У дитини до року подібна реакція є абсолютно нормальною і лікування не вимагає. Це пов'язано з особливостями розвитку нервової системи.

    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть
  • Вопрос педиатру
    Світлана

    Підкажіть будь-ласка, в дитини 1,5 роки при аналізі на віруси в крові не виявлено нічого, а от ротоглотковий зішкріб показав вірус герпесу 6 типу 3,75*10'3. що це означає?? потрібне лікування? пи цьому висипів на шкірі в дитини нема, стан нормальний. Однак у нас наразі захворювання - внутрічерепна гіпертензія, підозра на епілепсію. - тому й робили аналізи. Підкажіть будь-ласка що робити?

    Смотреть ответ

    Один зішкріб зі слизової не говорить про поточну інфекції герпесу 6 типу, але свідчить про те, що колись дитина вже перенесла первинну інфекцію герпесу 6 типу, в результаті чого періодично віруси герпесу будуть виділяти зі слиною. Саме так (через слину) від нього можуть заражатися інші діти, які ще не мають контакту з вірусом герпесу 6 типу. Більшість населення Землі має антітела IgG проти вірусу герпесу 6 типу. Це безпечно для дитини з нормально функціонуючою імунною системою.

    Якщо ви вперше заразилися вірусом герпесу 6 типу при вагітності, або під час неї у вас було загострення - це могло привести до внутрішньоутробного зараження малюка. Але в даний час лікувати дане стан вже не потрібно, це безглуздо. Судомні стани спостерігайте у невролога, інфекцію вже немає сенсу шукати.

    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть
  • Вопрос педиатру
    Юлия Маркевич

    Доброго дня!Допоможіть будь ласка розшифрувати аналіз крові,дитині 10 місяців WBC10.0, RBC4.44, HGB12.3, HCT35.8%, MCV — 80.6 DL, MCH27.7pg, MCHC 34.4 PLT 298 COE 5 LYM% + 68.3% LYM# 6.8 RDW-SD 37.4 RWD-CV 13.0 PDW 10.9 MPV 9.1 P-LCR 19.8% PCT 0.27% Дякую

    Смотреть ответ

    Доброго дня!

    Зазначені вами показники відображають нормальний аналіз крові

    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть
  • Вопрос педиатру
    Боднарук Надія

    У дитини пронос уже другий день що робити Нам 2-5 порадьте будь ласка що дати можна

    Смотреть ответ

    Пронос - серйозний розлад травлення. Цілком можливий розвиток інфекційної діареї. Вам необхідно звернутися до педіатра. Самостійне лікування проносів в домашніх умовах неприпустимо.
    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть
  • Вопрос педиатру
    Оксана

    Чи варто водити старшу дитину в садочок 2,5 років, коли вдома новонароджений? Чи захистить гв від вірусок старшого? Дякую.

    Смотреть ответ

    Якщо у вас є необхідність у відвідуванні дитячого садка, то водити старшу дитину  в нього можна. Другі діти в будь-якому випадку стикаються з найбільшей кількістю інфекцій, ніж перші. Найголовніше - робити щеплення молодшому  вчасно, щоб виключити ризик зараження вакцинокерованими інфекціями.

    ГВ допомагає у формуванні імунітету, але основний імунітет ви передали під час вагітності трансплацентарно. Ніякі противірусні препарати старшому не потрібні, це міф. Робіть вчасно щеплення, загартовуйте діток - і все буде добре.

    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть
  • Вопрос педиатру
    Шпак Вероніка

    Доброго дня! Моїй донечці 7 місяців, з чотирьох місяців у нас зупинився ріст 62-63 см. У 6 міс почала вводити прикорм. Яка може бути причина, що робити???

    Смотреть ответ

    Причини можуть бути найрізноманітніші - від генетичної схильності, до нестачі нутрієнтів в їжі і порушення обміну речовин. Раджу не гадати, а звернутися до ендокринолога
    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть
  • Вопрос педиатру
    Тетяна Випіяч

    Добрий день, скажіть будь-ласка чим кормити дитину коли недостатньо грудного молока на суміші нутрілон, білакт, молочн ікаші дитина блює, дитині 7 місяців, їсть вже прикорми, ааале ще треба чимось докормити?

    Смотреть ответ

    Для того, щоб розібратися в даній ситуації, необхідно розуміти - чи зригування (або рвота, в цьому теж потрібно розібратися) є наслідком суміші чи існує як окреме явище. Не менш важливим показником є те, як малюк набирає вагу. І лише після встановленого факту рвоти на суміші можна рекомендувати заміну.

    Вкажіть, будь ласка, все харчування Вашого малюка за день (по годинам - груди, суміш, прикорм - час та об'єм), об'єм зригування (5, 10, 15 мл чи більше), час зригування та набір ваги по місяцям. Після цього можна буде сказати щось конкретне.

    Был ли полезен ответ? Да Нет
    Свернуть